Senyumlah selapangnya.
Bismillah, Allah mengizinkan nama
ARNI SHUHADA BINTI SUKRIDIN
menjadi milik diri.
"Perjalananku jua dirimu pasti berakhir menuju Pencipta,
Andai kata syurga itu layak ku jejaki, ingin ku menapak ke sana bersama-sama dirimu saudara islamku semua."

Monday, 26 November 2012

Lesu

"Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang"Assalamualaikum wbt. Macam mana dengan semua? Mudah-mudahan baik-baik je lah :) Insya-Allah. Mulakan senyuman dalam apa jua ujian dirimu :) Terus dari hati yang lemah tu sedikit-sedikit akur pada dunia ciptaan Pemiliknya, hamba memohon dijauhkan, pergi lah menjauh hati tidak sejahtera, cinta Allah mendekatlah diri setiap waktu. -.-

Saya masih lagi selalu dalam merangka hati, kadang rasa lesu, dan kadang bersemangat, bertenaga. Apabila banyaknya ujian kita mengadu dan panjatkan doa, "Ya Allah, lesu sungguh hati ini, hanya mengharap bantuanMu".

Tak salah kan kalau rasa down sebab dengan rasa macam ni lah buat kita akan ingat Allah lebih, tak gitu? Bila hati bersemangat, kita kena drive elok-elok hati tu takot lah kalau terpesong jauh dari ingat Allah kan? Hati ni kena didik SEBAIK-BAIKNYA, kalau tak, sangat bahaya pada jiwa dan kehidupan.

Insya-Allah, rasa lesu tu biasa lah, kalau bersemangat, kuat nanti drive lah elok-elok supaya ingat Pencipta sentiasa. Cinta Allah mengatasi segalanya. 

#Sekadar melakar atas ibrah. Moga sentiasa mendapat petunjuk dariNya. 1 comment:

saifudin said...

kunjungan gan , bagi-bagi motivasi
semoga menjadi semangat .. :)
Anda tenggelan bukan karena jatuh ke air, Anda tenggelam karena tinggal di dalamnya.