Senyumlah selapangnya.
Bismillah, Allah mengizinkan nama
ARNI SHUHADA BINTI SUKRIDIN
menjadi milik diri.
"Perjalananku jua dirimu pasti berakhir menuju Pencipta,
Andai kata syurga itu layak ku jejaki, ingin ku menapak ke sana bersama-sama dirimu saudara islamku semua."

Saturday, 21 July 2012

Ramadhan Bulan Berkat

Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang



Assalamualaikum wbt. Alhamdulillah. Tinggal beberapa jam je lagi ni nak puasa. Excitednya. How time flies. Macam ultraman pun ada, eheh. Setiap kali berpuasa saya akan terkenang, what did I do today? And yes, tak banyak mana pun rasa perbuatan yang saya niatkan betul2 Lillahitaala. Frust je rasa. And saya pun akan tanamkan azam, esok camni camtu.

Lalu esoknya pun sampai. Sama je. Serupa je. Takde peningkatan pun. Senangnya berazam. Tapi susahnya nak laksanakan. Ramadhan rasa macam terbuang. Tak dihargai. Sedih rasa, kosong rasa. What is wrong? Saya pun tak tahu, yang saya tahu, saya rasa kosong. Takde pengisian. Apa ni, nak ada kekuatan, kena lah mintak dengan Allah. Nak diampunkan dosa, mujahadah sikit lawan rasa mengantuk tu. Kata srikandi islam, kata generasi hadapan.

InsyaAllah saya akan melangkah keluar dari Ramadhan kali ini dengan kemenangan. I will.  

Note to self: You are strong!

Btw, Selamat menjalani ibadah puasa di bulan Ramadhan.  We are strong! InsyaAllah.


4 comments:

MUHAMMAD FARIS FAKHRI said...

insyaAllah..we can do it. :)
Ingat, Allah swt bagi kita masa 24jam sehari, jadi gunakanlah sebaiknya. Manalah tau kita mungkin x dapat lagi masa tu pada keesokan harinya kan?

ARNI SHUHADA said...

InsyaAllah Faris :) im trying. some people may even say that, it's really hard to do so. but, i will. we are strong actually. dun make any bad reason as a weakness for us. Wut the malay quotation says, "Nak seribu daya, taknak seribu dalih". is it ? :D

MUHAMMAD FARIS FAKHRI said...

yup. me too, trying to be better although it's so hard to do it. now, just wait see what will happen in the future. InsyaAllah everything will be okay. :)

ARNI SHUHADA said...

:)